keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Toivepostaus: Fanclubin VIP-liput

Moni on kysellyt fanclubin VIP-pakettien ostamisesta. Mistä niitä saa, kuka niitä saa ja mitä niistä hyötyy? 

Lyhykäisyydessään VIP-lipulla pääsee ennen keikkaa järjestettävään soundcheck-tilaisuuteen, jossa bändi esittää kolme kappalettaan testaten samalla salin äänentoistoa. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus päästä kysymään kysymyksiä, yksi jokaiselta bändin jäseneltä. Tilaisuuksissa on keikkapaikasta riippuen 80-300 ihmistä, joten kysymyksen esittämistä ei taata. Yleisö on areenasaleihin jaettu VIP-pakettien mukaisiin riveihin (Platinum lähimpänä, Bronze kauimmaisena). Tilaisuus kestää noin 20 minuuttia.

VIP-paketti ei sisällä konserttilippua vaan sinun on tämän lisäksi ostettava lippu illan keikalle. Ilman lippua souncheckiin ei pääse. 

Kaikkien soundcheck-lippujen myynnistä vastaa BSB virallinen faniklubi, jonka jäsen on oltava pystyäkseen ostamaan VIP-lipun. Virallinen faniklubi ja ohjeet liittymiseen löytyvät osoitteesta www.backstreetboys.com. VIP-käytännöt vaihtelevat suuresti keikkapaikasta ja -aikataulusta riippuen. Usein paketit myös myydään loppuun. Hintahaarukka liikkuu pyöreästi 100-600 euron välillä. Eri pakettien sisällöt on kuvattu faniklubin eventeissä. 


Usein kuultuja väittämiä VIP-paketeista:

Ostin VIP-paketin, mitä tähän sisältyy ja mitä sillä luvataan?
VIP-paketti ei ole konserttilippu. Lisäksi tarvitset täysihintaisen lipun keikalle. Ei ole väliä onko paikkasi kentällä vai katsomossa, kaikki palautetaan salista ulos tapahtuman jälkeen. 

Saanko tavata bändin, nimmarin tai yhteiskuvan?
Riippuu minkälaisen VIP-paketin olet ostanut. Kahdessa kalleimmassa paketissa saat yksityiskuvan bändin kanssa, toiseksi halvemmassa 5 muun soundcheck-kävijän kanssa ja halvimmassa et ollenkaan. Kuvaustilaisuus on hyvin nopeatempoinen ja jättää usein kylmäksi. Mikäli lähdet ostamaan kalliita paketteja, ole valmis toimimaan nopeasti (kerro terveiset meiltä kaikilta) ja älä pety jos sinun kiirehditään siirtymään sivuun. 

Saako jäädä eturiviin?
Todennäköisesti ei. Sen jälkeen kun VIP-paketeilla ryhdyttiin rahastamaan (ennen arpapeliä) on trendi ollut se, että kaikki poistetaan salista tapahtuman jälkeen. Se, saako keikkapaikan sisätiloihin (usein narikan luo) jäädä odottamaan, riippuu täysin keikkapaikan järjestelyistä. Viime kiertueilla myös jonottamalla on saanut paikan riveistä 1-2. 

Saanko jotain muistoksi?
Saat tilaisuudesta BSB VIP-laminaatin, jonka voi ripustaa tilaisuuden jälkeen koristamaan seinää ja muistuttamaan sadoista euroista, joille sait toivottavasti mahtavaa vastinetta.


Nähdään kiertueella! :)


4 kommenttia:

 1. Kultainen VIP olis tarkotus ostaa. Ja sinne fan pitiin tarkotus päästä. Kunhan nyt liput tulee

  VastaaPoista
 2. mikä jäsenyys pitää olla että pääsee kuvaan ? Kun bsb sivuilla on ne kolme vaihtoehtoa "perfect fan, more than that ..? Vai vaikuttaako ne mitenkään ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Katri tuossa alempana kertoivat, niin sillä, minkä fanclub-jäsenyyden hankkii, ei ole vaikutusta siihen, minkä VIP-lipun voi ostaa. Eli nämä ovat kaksi toisistaan erillistä asiaa. :)

   Poista
 3. Fanclub-jäsenyys (The Perfect Fan, More Than That, Larger Than Life, näihin en ole juurikaan tutustunut, itselleni riittää vallan mainiosti edullisin, kun en sillä lisäkrääsällä mitään tee) on eri asia ku VIPit (Bronze, Silver, Gold, Platinum) Fanclub-jäsenyyden taso ei siis vaikuta millään tavalla VIP-juttuihin. Silveristä eteenpäin pääsee kuvaan.

  VastaaPoista